Artikel

 

 

Vanliga frågor till matsalen
Bild från: http://www.geografi.nu/

Liljaskolans matsal är en rätt stor del i vår vardag här på Liljaskolan och även för högstadieskolan Hammarskolan som också äter i matsalen. Genom åren har man fått höra ganska många åsikter om matsalen och maten vi blir serverade. Både ris och ros. Det här är en liten intervju med en av mattanterna som jobbar i matsalen. Jag hoppas att ni får ett litet annat perspektiv att på Liljaskolans matsal efter att ni läst den här artikeln.

Hur trivs du på jobbet?
Jag trivs ganska bra med jobbet, det är ju ett rätt tungt arbete så kroppen börjar väl säga emot.

Hur tänker ni kring kontamineringsrisken i matsalen och på specialkost sidan?
När jag står där två av fem dagar i veckan så försöker jag se till att hålla koll på det som händer så att inte slevar hamnar fel och att saker hamnar fel. Jag brukar också märka upp med lappar på bordet framför lådorna med mat.

Hur tänker ni kring maten och kryddningen?
Ja, vi försöker göra en bra näringsrik mat som alla ska kunna nöja sig med. I framtiden planerar vi att sätta upp en hylla med olika kryddor så att eleverna själva ska kunna ta och krydda maten om de inte är nöjda.

Vart ska man vända sig ifall man har önskemål, funderingar och kritik och kommer det bli någon förändring ifall man nämner något?
Det är väl kockarna och husmor man ska vända sig till får att få bra svar på frågorna. Vi som står här när det är lunchtid kan svara på några frågor men det bästa är att vända sig till köket.

Så summa summarum så jobbar mattanterna i Liljaskolan matsal för att vi ska få en bra och näringsrik skolmat för att kunna orka ta oss igenom skoldagen.

Intervju med; Ullrika
Skrivet av: Rebecca Viklund Hällström & Denice Sundqvist

Skolarbete | |
Upp